Verliefd geworden op één van onze katten? Wordt dan zijn Virtueel-Vriendje! 
Als virtueel-vriendje help jij mee aan het welzijn van onze dieren en kunnen wij nog meer dieren helpen!
Meer info vind je onder het kopje 'Help mee'.

Sushi (5-8-2010) komt van België en heeft Cerebellaire hypoplasie waardoor ze een ernstige vorm van ataxie heeft. Alhoewel ze bijna niet kan lopen, klautert ze als een volleert aapje in de krabpaal. Ze raakt snel overprikkeld als het te druk is en verblijft daarom in haar eigen privé domein op onze slaapkamer. Daar is ze helemaal in haar sas en ze staat erop dat we haar iedere avond voor het slapen gaan een verhaaltje vertellen!

Zoya (5-12-2012) is een Bulgaars meisje dat beide achterpootjes is kwijtgeraakt na een (vermoedelijk) auto ongeluk. Ze staat bekend om haar luide en dwingende stem en ze is pas tevreden als ze diep in je oor kan krijsen! Ze is niet dol op andere katten en verblijft daarom samen met de afstandelijke Voodoo op de rustige bovenverdieping.

Freggel (1-9-2011) is onze ruwharige terriër met adhd en een zwakke blaas. Hij heeft al jaren een identiteitscrisis en denkt dat hij een kat is! Als er bezoek komt is hij door het dolle heen en gedraagt hij zich als een klein kind.

Mr Mosh (8-9-2011) komt van België en is op jonge leeftijd uit het raam gevallen en verlamd geraakt. Hij is onze oude brompot die nood heeft aan zijn eigen vaste plekjes en routines. Stiekem is hij wel heel erg lief hoor!

Nijntje (11-11-2011) is, in Duitsland, op jonge leeftijd klem komen te zitten in een kiepraam en zo verlamd geraakt. Nijntje is een zachtaardig en vriendelijk poesje dat graag op zichzelf is.

Pientje Pudding (30-3-2013) is ons eerste verlamde katje. Zij komt van een Belgische boerderij waar ze een aanvaring heeft gehad met een tractor en verlamd raakte. Pientje is een aandoenlijk knuffelkontje, maar kijkt graag de kat uit de boom als er bezoek over de vloer komt.

Ouzo (10-9-2013). Deze Griekse adonis werd in zijn geboorteland neergeschoten en raakte daardoor verlamd. Hij heeft weer redelijk goed leren lopen maar heeft nog altijd hulp nodig met zijn blaas en darmen. Ouzo is een tikje arrogant en snel jaloers en verblijft het liefst in zijn kasteel in de Garden of Weeden.

Patatje (12-4-2013) viel uit het raam en kwam depressief en met obesitas vanuit Roemenië naar de Villa. Het heeft veel moeite en tijd gekost om haar bikini lijn terug te krijgen en ze is lange tijd een obsessieve stress eter geweest. Eindelijk lijkt het tij gekeerd en ziet ook zij het zonnetje weer schijnen! 

Wikky (25-8-2014) komt ook van Roemenië en werd bijna doodverklaard op straat gevonden. Wat er precies gebeurd is weet niemand en breuken werden er niet gevonden, maar sindsdien is ze verlamd. Wikky is een heel rustig, sociaal en zorgzaam katje dat met alles en iedereen overweg kan. 

Draakje (25-3-2014) komt van Griekenland waar hij als jong kitten verlamd werd gevonden. Zijn ruggengraat en borstbeen zijn misvormt door een aangeboren afwijking waardoor hij niet in staat is om te lopen en, net zoals de andere verlamde Vachtjes, geen controle heeft over zijn blaas en darmen. Draakje heeft een beetje vertrouwensissues, maar als hij je eenmaal kent is hij je grootste vriend!

Yeti (20-11-2015) onze grote vriendelijke reus uit Roemenië viel van de 4de verdieping uit het raam en raakte daarbij hoog in de rug verlamd. Onze zachtaardige Snowshoe heeft zijn postuur niet meezitten. Zijn enorme omvang maakt het moeilijk en zwaar om voort te bewegen. Yeti is graag bij ons in de buurt, maar heeft altijd moeite met het vinden van een plekje. Hij heeft namelijk een beetje hoogtevrees en zit daarom niet graag op schoot.

Mokkeltje (1-4-2014) is in Cyprus met hagel neergeschoten en raakte daardoor verlamd en aan één oogje blind. Alhoewel de controle over blaas en darmen nooit meer is  teruggekeerd, heeft ze wel weer redelijk goed leren lopen. Mokkeltje is een vriendelijk en sociaal meisje dat zich overal snel op der gemak voelt.

Voodoo (15-5-2014) is een Nebulung die was aangesteld als muizenvanger in een Russische fabriek. Hij kwam daar onder een takelwagen terecht waarbij zijn rechter voor en achterpoot volledig verbrijzeld raakte. Er zat niets anders op dan beide pootjes te amputeren. Hij heeft echter een uitstekend balans en hopt zonder moeite de trappen van de bovenverdieping (waar hij samen met Zoya woont) op en af! Voodoo is erg eenkennig en eigengereid en vooral dol op Kim.

Tuttebel (1-7-2015) komt net zoals Mokkeltje van Cyprus en is vermoedelijk verlamd geraakt door toedoen van mishandeling. Tuttebel is een vocaal prinsesje dat gewend is om haar zin te krijgen. Ze wil graag je aandacht, maar van knuffels en aaitjes is ze veel minder gediend en ze heeft geen moeite om dat te laten merken!

Bikkel (27-5-2014) komt uit Bulgarije waar hij werd neergeschoten en met de kogel vastgeklonken in zijn ruggengraat verlamd achterbleef. Bikkel loopt over van zelfvertrouwen en straalt dit ook uit. Hij heerst over zijn privé domein in de keuken waar bepaalde Vachtjes steevast onwelkom zijn.

Jubel (17-7-2015) is een siamees uit Roemenië die verlamd op straat werd gevonden. Dit actieve en atletische meisje heeft een grote voorliefde voor (zweterige!) mannenoksels en kan het beste overweg met de katers van Villa Vacht.

Brinta (14-2-2015) heeft als straatkat van Servië een hele zware jeugd gehad. Ze kreeg al op jonge leeftijd verschillende nestjes en haar hele stamboom werd vermoord door een  omwonende kattenhater. Brinta ontsprong tot tweemaal toe op het nippertje de dans. De eerste keer kwam ze er van af met een gebroken staart. De tweede keer werd ze met een ijzeren staaf bewerkt en liet de moordenaar haar meer dood dan levend achter. Het is ongelofelijk dat ze ondanks deze mishandelingen alsnog zoveel vertrouwen heeft in mensen en iedereen even nieuwsgierig en liefdevol begroet!

Babika (15-5-2015) werd als kitten in Cyprus verlamd op straat gevonden. Breuken waren er niet te zien, maar lopen heeft ze nooit meer geleerd. Babika is een gezellige en flinke tante die liever met mensen dan met soortgenootjes knuffelt.

Inky (1-7-2015) werd als kitten geadopteerd in België en moest het tijdens de wintermaanden moederziel alleen buiten zien te rooien. Om de kou te ontlopen kroop ze onder de motorkap van de auto en toen deze werd gestart kwam ze bekneld te zitten in de motor.
Inky heeft meer met mensen dan met soortgenootjes en gaat graag haar eigen weg. Als ze naast me op de bank zit eist ze haar aandacht altijd op met haar niet zo zachtzinnige liefdesbeetjes.

Fieps (15-3-2016) is een klein Roemeentje zonder achterpootjes. Deze zijn, toen ze jong was, geamputeerd omdat ze helemaal verstijfd waren en haar in haar bewegingen belemmerde. Fieps is graag bij ons in de buurt, liefst op ooghoogte en kletst je dan de oren van je kop af terwijl ze druk bezig is met het wassen van zichzelf en iedereen die in de buurt is. Geaaid worden is echter niet zo haar ding!

Dribbel (11-5-2016) is een Roemeense vuilnisbakken Bengaal. Het is onduidelijk wat haar overkomen is, maar ze werd met diverse bekken en wervelbreuken bij de lokale opvang binnen gebracht. Ondanks dat ze geen controle meer heeft over haar blaas en darmen kan ze wel een soort van lopen (met vreemde O beentjes) en zelfs aardig goed springen. Dribbel is een echte wilde Tomboy die wel van een uitdaging houdt.

Frats (hatseflats) (3-6-2016) werd verlamd op de Roemeense straat gevonden. Wat er ook met hem gebeurd is, het heeft zijn positieve en vrolijke aard niet beschadigd! Frats is zo'n beetje het meest sociale en spontane Vachtje dat we ooit gehad hebben. Hij is altijd van de partij als er iets te beleven valt of knuffels uitgedeeld worden en komt dan als een sneltreintje aan gezoefd om vervolgens zijn kontje op je voeten te parkeren.

Luisje (1-10-2016) komt van Cyprus waar ze als klein kitten verlamd werd gevonden. Ondanks de op elkaar gebotste wervels is haar ruggenmerg bespaard gebleven en tegen de tijd dat ze in Nederland aankwam kon ze alweer lopen en had ze de controle over haar blaas en darmen terug gekregen. Ze heeft helaas wel chronische pijnklachten aan haar rugletsel overgehouden. 

Catchy (22-4-2017) komt oorspronkelijk uit Roemenië en was eigenlijk geadopteerd in België, maar haar kersverse baasjes zagen er op het laatste moment toch vanaf en zo kwam Catchy via een omweg bij ons terecht. Omdat ze lange tijd niet de juiste verzorging had gekregen had ze een grote necrotische wond aan haat kontje. Gelukkig heelde de wond snel en heeft ze er niets aan overgehouden. Catchy hangt bij binnenkomst direct aan je broekspijp om je aandacht op te eisen.

Frummel (21-7-2016) is één van de weinige Vachtjes die van Nederlandse bodem komen. Hij werd geboren op een boerderij en raakte verlamd toen hij pas enkele weken oud was. Frummel heeft daarnaast EPI en verschillende voedselallergieën en intoleranties. Ondanks dat we zijn aandoeningen redelijk goed onder controle hebben, heeft hij altijd het gevoel uitgehongerd te zijn. Dit maakt de omgang met andere Vachtjes soms erg lastig. Frummel is een heel erg intens katje met sterke voorkeuren en een obsessie voor eten en Kim.

Feta (25-7-2017) komt van Roemenië en werd daar verlamd op straat gevonden. Beide achterpootjes werden laten geamputeerd omdat deze helemaal stijf waren geworden en haar in de weg zaten. Feta is erg gevoelig en een tikje nerveus wat haar zo nu en dan het mikpunt van plagerijtjes in de groep maakt.

Swiffer (23-4-2014) Wie kent hem niet?! Swiffer begon zijn leven in Roemenië waar hij (vermoedelijk) verlamd geboren werd. Swiffer is een avontuurlijk en nieuwsgierig aangelegd katje. Hij is dol op alles wat met water te maken heeft en is altijd in voor een spelletje, maar door zijn drukke schema heeft hij wel geen tijd om een luie schootkat te zijn. Een aai kan er natuurlijk wel altijd vanaf.

Duyvis (10-2-2018) werd in Roemenië verlamd in een tuin aangetroffen. Duyvis doet zijn naam eer aan want hij is een echte party-animal. Hij is ontzettend sociaal naar mensen en heeft met veel Vachtjes innige vriendschappen gesloten.

Nasi (23-3-2018).  Haar verhaal is niet veel anders dan van zovele. Verlamd en zwervend werd ze aangetroffen op de straten van Roemenië.

Als klein kitten heeft Nasi een ernstige vorm van niesziekte doorgemaakt en de oogontsteking die ze daarbij opliep heeft voor een chronisch oogletsel gezorgd. Ze ziet hierdoor alleen nog maar schimmen en schaduwen. Dit zorgt ervoor dat ze erg alert is, sneller schrikt en soms overdreven defensief reageert op de andere Vachtjes.

Sofa (17-4-2018) komt uit Macedonië en heeft waarschijnlijk een auto ongeluk gehad. Hij werd verlamd op straat gevonden.
Sofa is een beetje een muurbloempje. Hij staat niet graag in het middelpunt van de aandacht en houdt zich meestal een beetje afzijdig. Confrontaties gaat hij uit de weg en hij kan dan ook met alle andere Vachtjes door één deur.

Bolletje (21-6-2019) komt ook uit Roemenië en werd als klein verlamd kitten bij de lokale opvang binnengebracht. Bolletje is ontzettend lief en sociaal naar mens en dier, maar kan soms ook wel een beetje de macho uithangen richting Vachtjes van het andere geslacht.

Ranja (27-7-2020) komt uit België en werd daar als verlamd katje bij een zwerfkattenorganisatie binnengebracht. Ze werd door de dierenarts gediagnosticeerd met neurologische FIP en daarvoor behandeld. Toen de FIP genezen was en ze nog steeds niet kon lopen, werd duidelijk dat ze de verlamming aan een ruggenmergletsel te danken had. De verzorging werd te zwaar voor het gastgezin en zodoende kwam Ranja naar Villa Vacht. Ranja is een energieke en speelse poes.

Vlammetje (21-5-2020) komt van Nederlandse bodem. Hij werd in huis geboren en raakte, toen hij een paar weekjes oud was, op onduidelijke wijze verlamd waarna hij naar Villa Vacht kwam.
Het geluk zat hem wederom niet mee toen hij met 7 maanden FIP kreeg.. Gelukkig waren we er op tijd bij en was de behandeling succesvol!
Vlammetje is een rustig katertje die het liefst de hele dag in de catio vertoefd.

Massiefje (5-5-2020) is vanuit Griekenland naar hier gekomen en ze is, wat je noemt, een beetje een 'loner'. Echte vriendjes heeft ze niet, maar gelukkig net zo min vijanden. Ze is ontzettend zachtaardig en ondanks haar rustige karakter heeft ze soms heerlijk gekke uitspattingen. Ze houdt ervan om zich te verstoppen onder dekentjes en kleedjes.

PomPom (3-5-2021) komt van België. Hij werd daar in een schuur geboren, maar toen na enkele weken duidelijk werd dat er iets mis met hem was, trokken ze direct aan de bel. Pom kwam als piepjong en piepklein verlamd Vachtje bij ons binnen, maar naarmate de weken volgde ging hij steeds meer zijn pootjes gebruiken. Pom heeft geluk dat hij, ondanks zijn ernstige (aangeboren) misvormde ruggenwervels toch nog kan lopen! Hij is dan ook één van de weinige lopende Vachtjes (met controle over blaas en darmen!) in Villa Vacht en zo'n beetje de allergrootste ondeugd. 

Koentje (30-1-2021) komt van een Nederlandse Main Coon cattery uit Duitsland. Hij is met dezelfde aandoening als PomPom geboren, maar ondanks dat zijn letsel er op de foto's minder ernstig uitziet, heeft hij minder geluk dan Pom. Koentje heeft een sta-stap-boink loopje en geen controle over zijn blaas en darmen. Koentje is een MegaCoon met een MiniHartje. Hij vraagt weinig, maar geeft veel.

Cookie (6-12-2022) is onze levenslustige Pomsky acrobaat. Hij kwam bij ons roedeltje om Freggel een beetje op te peppen en gezelschap te houden en dat was een schot in de roos! Cookie is een ontzettende lieve,  eigenzinnige en slimme, maar ook gevoelige, hond die voor de nodige uitdagingen en aardig wat leven in de brouwerij zorgt.

Dapper (7-6-2021) werd in Roemenië verlamd op straat gevonden en naar de lokale opvang gebracht waar zijn achterpootjes geamputeerd werden. Hij heeft een verschrikkelijke breuk in zijn onderrug, waarbij de wervel zelfs volledig doormidden is gebroken. Ondanks dat hij dit letsel zeer waarschijnlijk door mishandeling heeft opgelopen, heeft hij zijn vertrouwen in de mens niet verloren!