Rondleiding door de 'Villa'

Alhoewel wij het 'de Villa' noemen is Villa Vacht eigenlijk helemaal geen villa, maar een gewoon, al dan niet doorsnee, rijtjeshuis.
Twee jaar lang lag het pand leeg en leek niemand geïnteresseerd in 'het bekendste huis van Kerkrade' (youtube: burenruzie Kerkrade).
De voorgevel is de mooiste van de straat, maar houdt de echte waarde van dit stulpje goed verborgen.
Oké, laten we eerlijk zijn, het verdiende wel wat aandacht en liefde, maar een likje verf doet al wonderen!

In november 2011 kregen we de sleutel en zijn we, met behulp van enkele vrienden en mijn vader aan de slag gegaan. Binnen twee weken tijd was het woon- klaar en zijn we verhuist en ingetrokken. Sindsdien klus ik er nog elke dag op los om ervoor te zorgen dat elk hoekje volledig tot zijn recht komt en goed benut wordt, want wat heb je aan zoveel ruimte als je er geen gebruik van maakt?? :)

 

Bijna alles wat je ziet is zelf gemaakt en ontworpen. Verblijven, krabpalen, meubels, mandjes, schilderingen en decoratie. Het is niet alleen een hobby, maar ook een must. Er zijn namelijk nog geen producten op de markt voor verlamde katten en met alles is het dus een beetje alsof we het wiel nog moeten uitvinden. De iCare

De verzorging van de verlamde Vachtjes nemen we heel erg serieus en we onderscheiden ons door onze professionele opzet. We hebben verschillende mogelijkheden om zieke of herstellende Vachtjes apart te zetten en in ieder mini-territorium bevind zich een verzorgingsunit (iCare) en wasplaats in de vorm van een bad of douchevloer. Tevens beschikken we over een eigen mini-lab met de mogelijkheid om urine te onderzoeken, bacterie kweekjes te maken en microscopisch onderzoek te verrichten en hebben we een uitgebreid assortiment aan therapie apparaten en hulpmiddelen voor aanvullende behandelopties bij (chronische) pijn.

De catio

Naast ons fijne, ruime huis, hebben we ook nog het geluk met een aardig tuintje!
Om ervoor te zorgen dat ook al onze dieren van de frisse lucht, het zonnetje en het weelderig groen kunnen genieten, zonder dat ze onze buren tot last zijn of allerhande risico's lopen, hebben we het ruime terras voorzien van een golfplaten dak en omgebouwd tot catio. 

Garden of weeden

In 2023 hebben we de lange, smalle tuin gerenoveerd zodat de verlamde Vachtjes, tijdens de warme en droge zomerdagen, van dit extra stukje groen kunnen genieten. 

Knuffeldagen

In de zomermaanden organiseren we (indien het weer en Vachtjes het toelaten) zo nu en dan een knuffeldag.

Op deze dagen is het mogelijk om ons een bezoekje te brengen en de Vachtjes te knuffelen.
Om een stormloop te voorkomen dien je je voor deze knuffeldagen aan te melden. Plekjes zijn beperkt en vol=vol.

Datums worden ruim van te voren bekend gemaakt op onze facebookpagina en zijn ten alle tijden onder voorbehoud. 
Het welzijn van onze Vachtjes staat altijd voorop!

Mede om die reden hanteren we een minimum leeftijd van 12 jaar. 
Wij hopen op jullie begrip.